Makena & puppy Bukeli

Daar wij nauw betrokken willen zijn bij de opvoeding van de pups zullen zij bij ons in de woonkamer opgroeien om ze zo direct kennis te maken met het dagelijkse leven. Vol liefde en met veel zorg zullen wij ze samen met de moeder grootbrengen. De eerste drie weken krijgen moeder en kroost alle rust die ze nodig hebben. Als ze de leeftijd van 4 tot 5 weken hebben bereikt, mogen ze naar buiten waar ze naar hartelust kunnen spelen, ravotten en kennis kunnen maken met de omgeving. Dan ontvangen we na een tijdje ook dagelijks bezoek om ze te kunnen laten wennen aan veel verschillende mensen en kinderen.

Makena en onze kat

Ook zullen zij kennis gaan maken met onze kat Chiva, onze andere honden, de auto en wat er nog meer bij ons passeert. Let u wel, de eerste socialisatiefase van de pups (vanaf 3 tot 12 weken) is zeer belangrijk en zorgt er op deze manier voor dat ze zich een evenwichtig en stabiel karakter kunnen vormen. Zodra de pups de leeftijd van 8 weken hebben bereikt, mogen ze mee met de nieuwe baasjes.

Wanneer de pups geboren zijn, komt de dierenarts op bezoek en worden ze gecontroleerd, ontwormd en ingeent.
Ze krijgen een chip ter registratie van de Raad van Beheer en een Europees paspoort waarin alle ontwormingskuren en vaccinaties vermeld staan.

Als de pups ongeveer vijf weken oud zijn komt de RRCN langs voor de nestinventarisatie en worden ze nagezien op DS. Uiteraard krijgt u als nieuwe eigenaar ook een officieel erkende stamboom mee van uw pup waarop u de ouders, grootouders en overgrootouders aantreft. Wij zullen veel aandacht en tijd aan de pups besteden om zo goed mogelijk te kunnen inschatten wie welk karakter heeft, en zo de juiste pup aan de juiste liefdevolle baasjes te kunnen koppelen.

Wij willen dan ook voor dat u bij ons een pupje koopt een kennismakings gesprekje hebben. Het is voor ons erg belangrijk dat de pups een goed tehuis krijgen.

En om uw pup de eerste weken goed te laten doorkomen, krijgt u van ons een zak voer mee (om zo een eventuele verandering van voer geleidelijk te laten verlopen), boekje met naslagwerk en een speeltje met geur van het nest ,hier zit een bekende geur in en daar kunnen ze dan troost vinden.

Sonstraal Chocolate Breeze (Bukeli)

Nadat u de trotse eigenaar bent geworden van uw Rhodesian Ridgeback pup, stopt onze betrokkenheid natuurlijk niet. Wij zullen u altijd bijstaan met raad en daad voor al uw vragen, verhalen en avonturen met uw Ridgeback.
Heeft u interesse in een pup of wilt u gewoon meer van ons weten, neemt u dan gerust contact met ons op.